Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Szerző

Túra a szórakozás világában

A blog a fiatalok bulizási, szokásairól, illetve kikapcsolódási lehetőségeikről, ad leírást, továbbá a különböző szórakozóhelyek megismertetése is elsőszámú cél.

Friss topikok

Linkblog

2011.07.14. 15:53 Sebitomi

Dumaszínház Szentesen

„Állj ki és mondd”. Fábry Sándor ezen a szókapcsolaton érti a stand up comedy műfajt. Magyarország közkedvelt humoristája rátapintott a lényegre, hiszen ez az XX. századeleji, Amerikából indult szórakoztató műfaj, nem is áll másból, mint, hogy egy humorista kiáll egy színpadra és saját tapasztalataiból, a világ aktuális történéseiből válogatva felállít egy humoros műsort. A műfaj az újvilágból indult a XIX. század végén, de igazából a rádió megjelenésével vált elterjedté, és eleinte írók által előadott monológokat jelentette, és például Mark Twain is űzte azt a műfajt.

Mára Magyarországon is elterjedt és elterjedt a műfaj az Esti Showder és a Showder Klub révén. Szentes városa is büszkélkedhet e téren, hiszen Kőhalmi Zoltán, Hajdú Balázs és Badár Sándor is a helyi humormaffia tagjai. Július 7.-én azonban Kiss Ádám és Felméri Péter látogatott el Szentesre és egy majd kétórás műsorral kápráztatta el a nem csekély létszámban megjelenő közönséget.
A rendezvény a Szentesi Szabadtéri Színház előadásában került megrendezésre.
Magam is nagy rajongója vagyok a dumaszínháznak, bár kicsit aggódva mentem el a megyeháza udvárára, mivel előtte sosem voltam ilyen jellegű előadáson, csak a televízióban tekintettem meg a műsorokat. Tartottam tőle hogy az előadásokon több olyan poén hangzik el, amit már említettek a Showder Klubban. Azonban ez nem következett be, mind Felméri Péter mind az utána fellépő Kiss Ádám remek hangulatot teremtett és feledhetetlen műsorral kápráztatták el városunkat. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cool-tour.blog.hu/api/trackback/id/tr163067418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása