Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Szerző

Túra a szórakozás világában

A blog a fiatalok bulizási, szokásairól, illetve kikapcsolódási lehetőségeikről, ad leírást, továbbá a különböző szórakozóhelyek megismertetése is elsőszámú cél.

Friss topikok

Linkblog

2011.09.12. 22:45 Sebitomi

Önkéntes Pályázat 2011. I.

 „Ha kivágod az összes fát, nem lesz hova visszamásznod ”

A Felhőcsikó és a 15 Öko-lovag névre keresztelt önkéntes pályázat a fiatalok aktív társadalmi részvételének elősegítésére alakult meg. A projekt a szentesi Felhőcsikó Gyermekfejlesztő Közhasznú Egyesület, a Mentálisan Sérült Emberek Egyesülete, a Tücsök Klub valamint, a szegvári Micimackó Bábcsoport és a derekegyházi Dereklencse Képíró Egyesület együttműködésével jött létre.

A pályázat egy többalkalmas rendezvénysorozatból áll, melynek első felvonását Derekegyházon 2011. augusztus 19-én rendezték meg. A nap témája a természeti környezet megóvása, a fenntartható fejlődés és az önkéntes munka népszerűsítését foglalta magában, és a résztvevők az itt megszerzett tapasztalatokat 2011. szeptember 9.-én a Szeretet Mindent Elfogad névre keresztelt fogyatékkal élők regionális rendezvényén mutatják be.

Az első alkalom a tompaháti Közösségi Térben kezdődött ahol egy előadás keretében az önkéntesek a föld születéséről kaphattak információkat, majd Nacsa Bálint folytatta a beszédet a környezettudatos magatartásról, olyan témák felölelésével, mint a városi és falusi hulladékgyűjtés, a táplálék előállítás, a növényvédőszerek használata és a társadalmi fejlődés nagyirányú növekedésével járó környezeti problémák. A délután a derekegyházi biológiai szennyvíztisztító telepen telt ahol a vízzel való gazdálkodás fontosságáról tanulhattak a résztvevők.

A nap zárásaként a nemrégiben megalakult derekegyházi, közel tíz hektáron elterülő Kéktó ÖKO-parkba látogattak az önkéntesek és itt tanulmányozták az Alföldön honos állatfajokat és a négy tóból álló horgászparadicsomba is ellátogattak.

A rendezvénysorozat 2011. szeptember 2-án folytatódik a szentesi Közösségi Téren ahol előadások és csapatépítő feladatok várnak a pályázat résztvevőire. A nap témája a fogyatékkal élő személyek helyzetéről fog szólni.

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cool-tour.blog.hu/api/trackback/id/tr933222024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása